Barnas skulptursti – RS Noatun

Redningsselskapet skal i samarbeid med Fargefabrikken bygge «Barnas skulptursti» på Langgrunn i Horten. Barn på 3. og 4. skoletrinn skal stå for utformingen av skulpturene, i samarbeid med profesjonelle kunstnere og dyktige håndverkere. Skulpturstien skal i løpet av en treårs-periode romme inntil 7 skulpturer som er formgitt (tegnet/modellert) av skolebarn på 3. og 4. skoletrinn.

For å realisere skulpturstien vil det i perioden 2017 – 2019 arrangeres skolekonkurranser for 3. og 4. klassinger i Østlandsregionen med utgangspunkt i Horten. Første del av konkurransen ble avholdt i Horten med innleveringsfrist av bidrag 29. september 2017.

Elevenes oppgave har vært/vil være – alene eller i fellesskap – å tegne eller modellere et forslag til en skulptur. Forslaget skal inneholde en kort skriftlig beskrivelse av skulpturen, og foreslå hvilket materiale skulpturen skal lages av. Deltakerne står fritt i valg av idé og formspråk, men tema vil kretse rundt Redningsselskapets arbeid og stedets egenart.

En kunstfaglig jury plukker ut vinnerbidragene som skal realiseres.

Det kom inne veldig mange interessante forslag i første konkurranserunde.
Juryen kom frem til følgende vinnere:

”Gapefisken” av Stine Marie Nordland, 4 klasse Fagerheim skole, Horten

 

 

 

 

 

 

 

Juryens begrunnelse:
Fiskens overdrevne lange tunge er et overraskende og lekent element som gjør at nettopp denne fisken skiller seg ut. Selv om fisken er en fargerik og fin «gladfisk», er den likevel en påminnelse om hvalen med plast i magen, og et budskap om å ta vare på havet.

”Gapefisken” er modellert i full størrelse av gipsmaker Roald Kluge. Så ble den støpt i bronse av Kristiania kunst- og metallstøperi før den til sist ble pulverlakkert. Hele produksjonen har vært i samarbeid med formgiver Stine Marie Nordland og profesjonelle kunstnere og håndverker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Undervannsbyen” av Ermin Muratagic, Fillip Roksvaag, Emma Jensen, Musab Abdi og Max Enoksen, 4. klasse Sentrum skole, Horten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryens begrunnelse:
Denne skulpturen åpner for mange tolkninger. I sin frie abstrakte form kan den gi assosiasjoner til trær, dyr eller mennesker i bevegelse, eller kanskje sjøanemoner som strekker seg og vifter med tentaklene for å få mat. Frisk fargebruk, og morsomt med hullene man kan titte gjennom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Undervannsbyen” ble modellert og konturfrest i polyurethan før den ble lakkert. Den ble produsert hos Eker design i Fredrikstad i samarbeid med formgiverne.

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning