Barnas skulptursti – RS Noatun

Redningsselskapet bygger i samarbeid med Fargefabrikken «Barnas skulptursti» på Langgrunn i Horten. Barn på 3. og 4. skoletrinn står for utformingen av skulpturene, i samarbeid med profesjonelle kunstnere og dyktige håndverkere. Skulpturstien skal i løpet av en treårs-periode romme inntil 7 skulpturer som er formgitt (tegnet/modellert) av skolebarn på 3. og 4. skoletrinn.

For å realisere skulpturstien vil det i perioden 2017 – 2019 arrangeres skolekonkurranser for 3. og 4. klassinger i Østlandsregionen med utgangspunkt i Horten. Første del av konkurransen ble avholdt i Horten kommune i skoleåret 2017/2018. Andre del ble avholdt i skoleåret 2018/2019 i Vestfold fylke. Siste del ble avholdt i Østlandsregionen skoleåret 2019/2020.

Elevenes oppgave har vært å tegne eller modellere et forslag til en skulptur. Forslaget skulle inneholde en kort skriftlig beskrivelse av skulpturen, og foreslå hvilket materiale skulpturen skal lages av. Deltakerne har stått fritt i valg av idé og formspråk, men tema vil kretse rundt Redningsselskapets arbeid og stedets egenart.

En kunstfaglig jury har plukket ut vinnerbidragene som realiseres.

Det kom inne veldig mange interessante forslag i første konkurranserunde.
Juryen kom frem til følgende vinnere:

”Gapefisken” av Stine Marie Nordland, 4 klasse Fagerheim skole, Horten

 

 

 

 

 

 

Juryens begrunnelse:
Fiskens overdrevne lange tunge er et overraskende og lekent element som gjør at nettopp denne fisken skiller seg ut. Selv om fisken er en fargerik og fin «gladfisk», er den likevel en påminnelse om hvalen med plast i magen, og et budskap om å ta vare på havet.

”Gapefisken” er modellert i full størrelse av gipsmaker Roald Kluge. Så ble den støpt i bronse av Kristiania kunst- og metallstøperi før den til sist ble pulverlakkert. Hele produksjonen har vært i samarbeid med formgiver Stine Marie Nordland og profesjonelle kunstnere og håndverker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Undervannsbyen” av Ermin Muratagic, Fillip Roksvaag, Emma Jensen, Musab Abdi og Max Enoksen, 4. klasse Sentrum skole, Horten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryens begrunnelse:
Denne skulpturen åpner for mange tolkninger. I sin frie abstrakte form kan den gi assosiasjoner til trær, dyr eller mennesker i bevegelse, eller kanskje sjøanemoner som strekker seg og vifter med tentaklene for å få mat. Frisk fargebruk, og morsomt med hullene man kan titte gjennom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Undervannsbyen” ble modellert og konturfrest i polyurethan før den ble lakkert. Den ble produsert hos Eker design i Fredrikstad i samarbeid med formgiverne.

I skoleåret 2018/2019 gikk konkurransen ut til alle 3. og 4. klassinger i Vesfold fylke. Nok en gang ble det mange hundre flotte bidrag som strømmet inn. Det var tydelig at skolene jobbet grundig og solid med oppgaven og hadde satt seg godt inn i nærmiljøet på Langgrunn og Redningsselskapets viktige arbeid.

Juryen plukket ut 2 bidrag:

«Den grønne blekkspruten» av Leander Johnsen i 4. klasse på Botne skole i Holmestrand

Juryens begrunnelse:
”Den grønne blekkspruten” er en herlig representant for en som kan gjøre mange ting på en gang. Den er et av de mest intelligente marine dyr, og den kan skifte farge for å gjemme seg. I tillegg kan den både være diger og liten.
En spenstig strek.

 

 

 

 

 

«Sjøhesten» av Stella Øygard i 3. klasse på Teie skole på Nøtterøy.

Juryens begrunnelse:
Et sterkt bidrag som minner oss på at vi må verne om mangfoldet i havet. Sjøhesten trenger hjelp. Skulpturen er en herlig gest til arbeidet til Redningsselskapet.

 

 

 

 

 

 

 

I løpet av vinteren og våren 2019 har både Stella og Leander vært på kunstnerbesøk og sett og vært med å jobbe med utformingen av skulpturene i henholdsvis leire og pappmasjé. Blekkspruten hos kunstneren Pippip Ferner, og Sjøhesten hos Magnus Bentz Eriksen. Videre har de unge kunstnerne vært med på bronsestøp hos Bronseskulptur i Oslo. Her har de lært om et heftig håndverk med støp på 1100 grader og detaljert sveisearbeid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 29. august var dagen kommet for høytidelig avduking med 150 barn, fra skoler og barnehage samt familie og venner av de unge kunstnerne.

 

 

 

 

 

 

 

Vi gratulerer både Stella og Leander med familie, samt Teie og Botne skole. I tillegg vil vi takke alle som har bidratt i årets konkurranse.  Siste bidrag i Barnas skulptursti – RS Noatun ble avduket onsdag 14. oktober.

Det er «Bølgen» av Birk Enoksen fra Sentrum skole i Horten som ble avduket rett ved inngangspartiet til RS Noatun. En vakker og stemningsfull avduking. Juryen fremhever en spennende
strek og form som setter tankene i sving. Skulpturen er støpt i bronse hos Bronseskulptur i Oslo.  Birk har fulgt prosessen fra idé til modellering i full størrelse i pappmasjé til støping og sveising i bronse hos Bronseskulptur.

 

 

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning