Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark

19. oktober 2017 avduket Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen to nye skulpturer i «Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark». Etter trommevirvel og fanfare avduket Prinsessen først «Ansiktsløse mann», som er støpt i bronse. «Ansiktsløse mann» er formgitt av Evald Møller Johansen som går på Lilleby skole i Trondheim. Deretter kom turen til «Roggbif», som er formgitt av Emilie Forsmo Bratberg og Kaisa Øksdahl. Både Prinsessen selv, Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen hjalp til med denne avdukingen. «Roggbif» er utført i pulverlakkert aluminium. Emilie og Kaisa går på Slåstad skole i Sør-Odal.Etter avdukingen var de tre formgiverne og deres foresatte invitert inn på Slottet.

Skulpturidéene  plukkes ut av en jury med kunstfaglig kompetanse og videreutvikles i samarbeid med ulike profesjonelle kunstnere, utøvere og håndverkere. Formgiverne er med i selve produksjonsprosessen.

«Ansiktsløse mann» av Evald Møller Johansen. Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Evald ble skulpturen modellert i gips i full størrelse av billedkunstner Ellen Solberg i samarbeid med formgiver. Så ble den støpt i bronse av Bronseskulptur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Roggbif» av Emilie Forsmo Bratberg og Kaisa Øksdahl. Den ble produsert og pulverlakkert hos Gunnar Hippe på Moelv i samarbeid billedkunstner Fredrik Raddum i TRAFO Kunstnerhus og formgiverne Emilie og Kaisa.

______

 

I 2016 ble de to første skulpturene i «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark» avduket. Dette er et landsdekkende og permanent skulpturprosjekt som tilslutt vil romme 10 skupturer i Slottsparken. Qulthus/Fargefabrikken har prosjektlederansvaret for skulpturparken.Skulpturkonkurransen 2016-17:

Informasjonsmateriell til skoler i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag

Informasjonsmateriell til skoler i Hedmark og Oppland

Til inspirasjon: Se skulpturene som sto langs Barnas Skulptursti ved
Akershus Festning i Oslo fra 2013 – 2016.  Alle skulpturene ble formgitt av barn.

Fra Kongehusets nettside: – Barnas egen skulpturpark

Fra åpningen av «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark» med bilder av «Den geometriske rev» (formgitt av Sofie Sollid Gjertsen) og «Kanin i trøbbel» (formgitt av Emma Hansen).

Skulpturidéene  plukkes ut av en jury med kunstfaglig kompetanse og videreutvikles i samarbeid med ulike profesjonelle kunstnere, utøvere og håndverkere. Formgiverne er med i selve produksjonsprosessen.

 

Emma Hansen fra Ballangen barne- og ungdomsskole er formgiver til skulpturen «Kanin i trøbbel». Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Emma ble kaninen modellert i gips i full størrelse av billedkunstner Ellen Solberg i samarbeid med formgiver. Så ble den støpt i bronse av Bronseskulptur.

Sofie Sollid Gjertsen fra Setermoen skole er formgiver til skulpturen «Den geometriske reven». Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Sofie ble reven modellert i 3D av filmskaper Harald Fossen. Den ble produsert og pulverlakkert hos Gunnar Hippe på Moelv i samarbeid med formgiver Sofie.

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning