Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark

7. juni ble fire nye skulpturer avduket i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark.  Gratulerer til de unge kunstnerne, lærere som har bistått og kunstnere samt håndverkere som har vært med i produksjonen.

– Vi er svært stolte og glade for at barn og voksne – for all fremtid – vil kunne glede seg over disse flotte skulpturene – som på ulikt vis forteller noe om hva barn og unge i vår tid er opptatt av, sa Dronningen.        – Man kan ta på dem, fabulere over dem, vandre blant dem, klatre og klyve – og i det hele tatt: Få en kunstopplevelse i denne parken som både vi, byens befolkning og tilreisende er så glad i.

Så ble alle skulpturene avduket av Prinsessen, en etter en, med trommevirvel og fanfare fra Hans Majestet Kongens Garde.

Instrument

«Instrument» er formgitt av Norah Hansen som går i 5. klasse ved Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune, Akershus. Skulpturen er laget av glass.

 

 

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Instrument» er en vakker abstrakt form. Den er grasiøs og skaper undring. Valg av materialet glass er originalt og spennende.

Mitt mot

«Mitt mot» er formgitt av Christian Mathias Andresen i 5. klasse på Moss Internasjonale skole i  Østfold. Skulpturen er støpt i bronse.

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Mitt mot» er et personlig bidrag som skaper et bilde som vi alle kan kjenne oss igjen i. Den smeltende mannen er svært uttrykksfull og hjelper oss til å se at alle kan føle seg usikker, nervøs og utilpass.

Jordas hånd

«Jordan hånd» er formgitt av Helene Brudevoll i 6 b fra Botne skole i Holmestrand kommune, Vestfold. Skulpturen er hogget i Iddefjordgranitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Jordas hånd» er et viktig bidrag til parken. Skulpturen viser et engasjement for verden vi lever i og minner oss på at vi som forvaltere må ta ansvar og verne om den.

Den store marken

«Den store marken» er formgitt av Nicklas Eskedal-Christophersen, Oliver Kristoffer Brækken, Julian Malachi Kumar Karpis og Kristoffer Bentzen-Lunder fra 5 c på Eikeli skole i Bærum kommune, Akershus. Skulpturen er støpt i bronse.

 

 

 

 

 

To nye skulpturer

19. oktober 2017 avduket Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen to nye skulpturer i «Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark». Etter trommevirvel og fanfare avduket Prinsessen først «Ansiktsløse mann», som er støpt i bronse. «Ansiktsløse mann» er formgitt av Evald Møller Johansen som går på Lilleby skole i Trondheim. Deretter kom turen til «Roggbif», som er formgitt av Emilie Forsmo Bratberg og Kaisa Øksdahl. Både Prinsessen selv, Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen hjalp til med denne avdukingen. «Roggbif» er utført i pulverlakkert aluminium. Emilie og Kaisa går på Slåstad skole i Sør-Odal.Etter avdukingen var de tre formgiverne og deres foresatte invitert inn på Slottet.

Skulpturidéene  plukkes ut av en jury med kunstfaglig kompetanse og videreutvikles i samarbeid med ulike profesjonelle kunstnere, utøvere og håndverkere. Formgiverne er med i selve produksjonsprosessen.

«Ansiktsløse mann» av Evald Møller Johansen. Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Evald ble skulpturen modellert i gips i full størrelse av billedkunstner Ellen Solberg i samarbeid med formgiver. Så ble den støpt i bronse av Bronseskulptur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Roggbif» av Emilie Forsmo Bratberg og Kaisa Øksdahl. Den ble produsert og pulverlakkert hos Gunnar Hippe på Moelv i samarbeid billedkunstner Fredrik Raddum i TRAFO Kunstnerhus og formgiverne Emilie og Kaisa.

______

 

I 2016 ble de to første skulpturene i «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark» avduket. Dette er et landsdekkende og permanent skulpturprosjekt som tilslutt vil romme 10 skupturer i Slottsparken. Qulthus/Fargefabrikken har prosjektlederansvaret for skulpturparken.Skulpturkonkurransen 2016-17:

Informasjonsmateriell til skoler i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag

Informasjonsmateriell til skoler i Hedmark og Oppland

Til inspirasjon: Se skulpturene som sto langs Barnas Skulptursti ved
Akershus Festning i Oslo fra 2013 – 2016.  Alle skulpturene ble formgitt av barn.

Fra Kongehusets nettside: – Barnas egen skulpturpark

Fra åpningen av «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark» med bilder av «Den geometriske rev» (formgitt av Sofie Sollid Gjertsen) og «Kanin i trøbbel» (formgitt av Emma Hansen).

Skulpturidéene  plukkes ut av en jury med kunstfaglig kompetanse og videreutvikles i samarbeid med ulike profesjonelle kunstnere, utøvere og håndverkere. Formgiverne er med i selve produksjonsprosessen.

 

Emma Hansen fra Ballangen barne- og ungdomsskole er formgiver til skulpturen «Kanin i trøbbel». Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Emma ble kaninen modellert i gips i full størrelse av billedkunstner Ellen Solberg i samarbeid med formgiver. Så ble den støpt i bronse av Bronseskulptur.

Sofie Sollid Gjertsen fra Setermoen skole er formgiver til skulpturen «Den geometriske reven». Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Sofie ble reven modellert i 3D av filmskaper Harald Fossen. Den ble produsert og pulverlakkert hos Gunnar Hippe på Moelv i samarbeid med formgiver Sofie.

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning