Squlpthus Park

De fleste som har vært i Gamlebyen har fått med seg den spesielle «Slangebenken» like ved Kulturhuset Qulthus et par hundre meter fra lekeplassen i Gamlebyen. «Slangebenken» er et av flere utsmykningsprosjekter fra Squlphus Park som Kulturhuset Qulthus iverksatte i 2006. Formgiver til benken er skoleleleven Mathias Ydse-Strande som da gikk på Hurrød skole.

Squlpthus Park-prosjektet har som formål å ta barnas stemme med i ulike byutviklingsprosjekter. Prosjektet startet med en skulptur-konkurranse for barn som resulterte i en utsmykning som står utplassert i Kirkeparken i Fredrikstad. Den knallgule «Klatreosten» er formgitt av Karoline Elgheim som da var elev ved Rødsmyra skole. Prosjektet fortsatte med prosjektet «Fotballens innside». I 2008 ble 56 freds- og vennskapstepper på 6 ganger 3 meter, laget av over 1200 skoleelever, svøpt over kanonene i Gamlebyen under Q-festivalen.

Kulturhuset Qulthus fikk senere prosjektansvaret for utviklingen av det som var «Barnas skulptursti» ved Akershus Festning i Oslo. Skolebarn fra Østlands- området deltok i en konkurranse som resulterte i ti fantastiske og originale skulpturer som ble produsert av bronsestøperier, monumenthuggerier og andre håndverksbedrifter. Selve skulpturstien ble åpnet av HKH Kronprinsesse Mette-Marit høsten 2013. Våren 2017 er Fargefabrikken involvert i utsmykninsg- og skulpturparkprosjekt i Fredrikstad, Oslo, Kristiansand og Horten.

Skulpturidéene  plukkes ut av en jury med kunstfaglig kompetanse og videreutvikles i samarbeid med ulike profesjonelle kunstnere, utøvere og håndverkere. Formgiverne er med i selve produksjonsprosessen.

Kunstprosjektet i Nordre Sortiport i Gamlebyen i Fredrikstad ble avduket 17. november kl. 18.00. Nordre Sortiport blir en unik velkomststasjon til festningsbyen. I den snart 300 år gamle mørklagte tunellen  formidles det begivenheter og hendelser fra festningsbyens 450 år gamle historie gjennom lyd- og lysspill. Kunstprosjektet er i samarbeid med Forsvarsbygg nasjonale festningsverk finsnsiert gjennom gavedonasjon fra Sparebankstiftelsen DNB. Barn i og rundt Gamlebyen har deltatt aktivt i utviklingsarbeidet.

tunnel_03024

 

 

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning