Fire nye skulpturer

En nydelig dag i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Gratulerer til de unge kunstnerne, lærere som har bistått og kunstnere samt håndverkere som har vært med i produksjonen.

– Vi er svært stolte og glade for at barn og voksne – for all fremtid – vil kunne glede seg over disse flotte skulpturene – som på ulikt vis forteller noe om hva barn og unge i vår tid er opptatt av, sa Dronningen.        – Man kan ta på dem, fabulere over dem, vandre blant dem, klatre og klyve – og i det hele tatt: Få en kunstopplevelse i denne parken som både vi, byens befolkning og tilreisende er så glad i.

Så ble alle skulpturene avduket av Prinsessen, en etter en, med trommevirvel og fanfare fra Hans Majestet Kongens Garde.

Instrument

«Instrument» er formgitt av Norah Hansen som går i 5. klasse ved Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune, Akershus. Skulpturen er laget av glass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Instrument» er en vakker abstrakt form. Den er grasiøs og skaper undring. Valg av materialet glass er originalt og spennende.

Mitt mot

«Mitt mot» er formgitt av Christian Mathias Andresen i 5. klasse på Moss Internasjonale skole i  Østfold. Skulpturen er støpt i bronse.

 

 

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Mitt mot» er et personlig bidrag som skaper et bilde som vi alle kan kjenne oss igjen i. Den smeltende mannen er svært uttrykksfull og hjelper oss til å se at alle kan føle seg usikker, nervøs og utilpass.

Jordas hånd

«Jordan hånd» er formgitt av Helene Brudevoll i 6 b fra Botne skole i Holmestrand kommune, Vestfold. Skulpturen er hogget i Iddefjordgranitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Jordas hånd» er et viktig bidrag til parken. Skulpturen viser et engasjement for verden vi lever i og minner oss på at vi som forvaltere må ta ansvar og verne om den.

Den store marken

«Den store marken» er formgitt av Nicklas Eskedal-Christophersen, Oliver Kristoffer Brækken, Julian Malachi Kumar Karpis og Kristoffer Bentzen-Lunder fra 5 c på Eikeli skole i Bærum kommune, Akershus. Skulpturen er støpt i bronse.

 

 

 

 

 

 

Juryen sier:
«Den store marken» er en morsom og tankevekkende skulptur. Skulpturen løfter fram en av mange viktige skapningen som er med å holde jorden vår fruktbar. Utførelsen er leken og dynamisk.

 

Alle foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning