Sjøhesten og Den grønne blekkspruten er på plass i Horten

Torsdag 29. august avdukes to nye skulpturer på Noatun i Horten. «Sjøhesten»  av Stella som går i 4. klasse på Teie skole på Nøtterøy og «Den grønne blekkspruten» av Leander som går i 5. klasse på Botne skole i Holmestrand.

Sjøhesten

Juryens begrunnelse:
Et sterkt bidrag som minner oss på at vi må verne om mangfoldet i havet. Sjøhesten trenger hjelp. Skulpturen er en herlig gest til arbeidet til Redningsselskapet.

 

 

 

 

 

Sjøhesten ble modellert i full størrelse av kunstneren Magnus B. Eriksen i samarbeid med Stella. Bronseskulptur jobbet videre med skulpturen og gjorde den klar til 1100 graders bronsestøp. En heftig produksjonsprosess med dyktige håndverkere som man nå kan se resultatet av i bukten på Langgrunn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den grønne blekkspruten

Juryens begrunnelse:
”Den grønne blekkspruten” er en herlig representant for en som kan gjøre mange ting på en gang. Den er et av de mest intelligente marine dyr, og den kan skifte farge for å gjemme seg. I tillegg kan den både være diger og liten.
En spenstig strek.

 

Den grønne blekkspruten ble modellert i full størrelse av kunstneren Pippip Ferner i samarbeid med Leander.  Den ble også støpt i bronse hos Bronseskulptur. Nå kan man se den stikke opp av gresset ved inngangen til Noatun.

 

 

 

 

 

 

 

Gratulerer til de unge kunstnerne med familie og skole!                                                                                       Takk til alle som bidro i fjorårets konkurranse.

 

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning