Sommerutgaven av Q

Sommerutgaven av Q er som vanlig fullpakket av godt stoff og gode bilder om barnekultur i både Norge og utlandet. Magasinet kan bestilles på telefon 4528 2222 eller e-post til nina@kulturforbarn.no
Under kan du lese mer om innholdet.

I sommerutgaven kan du lese om teaterstudentene i Frognerparken som endelig er klare med Peter Pan i det legendariske sommerteltet.

Vi tar også et tilbakeblikk i norsk barnekultur, og med hjelp av Jo Vestly forteller vi historien om den elleville serien om Kanutten og Romeo Clive fra barne-tvs barndom.

Professor Anne Bamford presenterte rapporten Arts and Cultural Education in Norway tidligere i sommer. Q har intervjuet Bamford og spurt henne hva som er den perfekte oppskrift for god kultur i skolen.

En lærer som tar kultur på alvor er Terje Nyland på Løten i Hedmark. I spalten Skolesekkmelding fra læreren forteller Nyland hva han mener er positivt med Den kulturelle skolesekken, og hva som kunne vært bedre.

Det verdensomspennende prosjektet El Sistema er på vei til Norge. Q har snakket med El Sistema i den fattige bydelen Hammarkullen i Gøteborg om hvordan prosjektet er blitt en suksess med den verdenskjente dirigenten Gustavo Dudamel på laget.

Vi følger også opp debatten om kulturskoler, og henter denne gang inn kommentarer til forskningen gjort av Agderforskning og Egil Bjørnsen – som vi presenterte i forrige utgave. Vi spør tidligere leder av Kulturskoleutvalget, Hans Ole Rian, hvorfor utvalget ikke tok opp det skjeve forholdet mellom foreldrenes utdanning og brukere av kulturskolen i sin 2010-rapport – et forhold som ble avdekket i Bjørnsens forskning. Q har også spurt en rekke kulturskolerektorer om vi ser samme skjevhet også i mindre byer.

Vi har også gjort en større undersøkelse som sammenligner store norske kommuners prioritering av musikk- og kulturskoler, der flere kommunetopper svarer oss på hvorfor kulturskolene blir stadig lavere prioritert i forhold til andre kommunale sektorer.

Q ser også på norske skolebiblioteker, og har denne gangen intervjuet Ragnhild Hofgaard som egenhendig holder orden på et større bibliotek i den norske grunnskolen.

I spalten Bibliotekarens barneboktips har vi denne gang fått anbefalinger fra bibliotekene i Odda og Rjukan.

Ragnar Aalbu er illustratøren som presenteres, og i tillegg intervjuer vi manusforfatteren Mads Eriksen, som vant manusprisen for andre gang under Kristiansand internasjonale barnefilmfestival i mai.

Q kan bestilles på telefon 4528 2222 eller på e-post til nina@kulturforbarn.no

2016 choisir la robe de mariée pour vous-même,Robe De Mariée les prix de la boutique en ligne française moins chers, d'excellente qualité. Il est votre meilleur choix. Balklänningar har varit populär i partiet.Balklänning Men genom de breda ben byxor är medvetna om att inte att breda ben byxor lätt att kontrollera. Balklänning Robe De Mariée Robe De Mariée Balklänning